Groepenkast vervangen of uitbreiden in Hilversum

Wilt u een groepenkast laten vervangen of uitbreiden in Hilversum? Wellicht heeft u nog niet zo lang geleden nieuwe elektrische apparaten gekocht of is het huidige exemplaar al iets ouder. Beide zijn een goede reden om uw groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van V&H Installatietechniek kunnen we u daar bij helpen. Bel naar 030 - 200 36 59 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan zullen wij zorgen voor een veilige en uitstekend werkende groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Hilversum?

De twee belangrijkste redenen voor het vervangen van een groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. De gemiddelde levensduur van de meeste groepenkasten ligt ongeveer rond de 15 tot 20 jaar. Als de groepenkast al ouder is zult u sneller ongemak ervaren en neemt de kans op een onveilige situatie mogelijk toe.

Aardlekschakelaars doen het soms niet meer of schakelaars kunnen inbranden. Daardoor kan brandgevaar ontstaan wat levensgevaarlijke situaties kan opleveren. Maar er kunnen ook nog andere problemen ontstaan.

Omdat er steeds sterkere elektrische apparaten in grotere aantallen worden gebruikt krijgen oudere groepenkasten het moeilijker. Als er verschillende apparaten uit eenzelfde groep gelijktijdig worden ingeschakeld kan dat voor overbelasting zorgen. Wat er toe leidt dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Hilversum?

Als er enkele groepen overbelast zijn hoeft dat niet te betekenen dat de groepenkast direct vervangen moet worden. Vaak is het voldoende om een bestaande groepenkast uit te breiden. In dat geval creëren we een of een aantal nieuwe groepen.

Op die manier kan de stroom beter over alle groepen worden verdeeld. En als u geïnteresseerd bent in elektronica die veel stroom verbruiken zoals een jacuzzi of een sauna maken we hiervoor een eigen groep. Hetzelfde doen we wanneer u van plan bent om over te stappen van koken op gas naar elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

In iedere woning en in elk pand is een groepenkast aanwezig. Hier komt de stroom het huis binnen en wordt met behulp van verschillende groepen door de woning verspreid. Iedere groep voorziet dus een bepaald gedeelte van de woning van stroom. Als er meerdere apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig worden gebruikt is er een kans op overbelasting. Zodra er overbelasting of kortsluiting optreed bij een bepaalde groep klapt de groepstop uit. Of mocht deze weigeren, de aardlekschakelaar. Het is dus een veiligheidsmechanisme dat er voor zorgt dat er geen grotere problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met V&H Installatietechniek voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Hilversum

Wilt u geen risico lopen op een gevaarlijke situatie vanwege een verouderde groepenkast? Of streeft u naar meer gebruiksgemak van uw elektrische apparaten door de groepenkast uit te laten breiden? Dat kunt u in Nieuwegein overlaten aan V&H Installatietechniek. We zijn bereikbaar op 030 - 200 36 59 en via het contactformulier.