Krachtstroom aanleggen in Hilversum

Wilt u beginnen met inductie koken, heeft u onlangs een jacuzzi gekocht of wilt u zware machines gaan inzetten voor uw bedrijf? Dan heeft u meer energie nodig dan de gemiddelde verbruiker. Wij van V&H Installatietechniek kunnen u helpen met krachtstroom aanleggen en een 3-fasenaansluiting in Hilversum. Bel 030 - 200 36 59 of vraag een offerte aan via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Hilversum

De term krachtstroom wordt regelmatig als synoniem gebruikt voor een 3-fasen aansluiting. Toch betekenen ze niet helemaal hetzelfde. Krachtstroom is eigenlijk alleen bedoeld voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het haast altijd over een 3-fasen aansluiting wanneer er over krachtstroom gepraat wordt.

Een 3-fasen aansluiting voorziet u drie keer van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor komt er als alternatief voor de gebruikelijke een keer 230 volt dan drie maal 230 volt (de elektrische spanning) uw groepenkast binnen. Vanwege die toegevoegde spanning wordt het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Denkt u bijvoorbeeld aan een sauna, een bubbelbad of een inductiekookplaat. Bij een gangbare 1-fase aansluiting zouden zulke apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de spanning nu over 3 fasen wordt verspreid gebeurd dat niet.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Zwaardere machines hebben in aanvulling op een 3-fasen aansluiting ook daadwerkelijk krachtstroom nodig. Deze apparaten verlangen naast meer elektriciteit ook een hogere stroomspanning. De 230 volt die door huishoudelijke apparaten wordt gebruikt is voor deze machines niet genoeg.

Bij krachtstroom ontvangt u via uw aansluiting maar liefst 400 volt. Voordat u de krachtstoom kunt gebruiken zal de groepenkast hier eerst op ingesteld moeten zijn. Pas dan kunt u daadwerkelijk zwaardere machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Hilversum?

Naast een elektricien speelt ook uw netbeheerder een belangrijke rol bij het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Daar kunt u een aanvraag indienen voor het verzwaren van uw aansluiting. Wel is het hierbij van belang dat de groepenkast een 3-fasen hoofdschakelaar heeft.

Ontbreekt deze nog dan kunnen wij de schakelaar voor u plaatsen. Even als het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de corresponderende stopcontacten die gebruikt worden door apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Dat type stekkersysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Contact met V&H Installatietechniek voor krachtstroom aanleggen in Hilversum

Bent u geïnteresseerd in een 3-fasenaansluiting of in krachtstroom? Of vindt u het lastig om in te schatten welk type aansluiting het meest geschikt is voor uw situatie? In Hilversum helpt V&H Installatietechniek u. Ook met meer uitleg.

Wij voorzien u graag van een nieuwe aansluiting en dragen zorg voor alle benodigdheden. Dat geldt zowel voor een 3-fasen, een krachtstroom als een 2-fasen aansluiting. Bel ons op 030 - 200 36 59 of stuur een offerteaanvraag via het contactformulier.